Przejdź do głównej zawartości

Posty

Polecane

Ziarna czerwca

Witajcie latem! Moje propozycje na czerwiec? Dwie, cytrusowe kawy, które nadałyby się świetnie na lód. Szkoda tylko, że przez cały miesiąc nie zrobiłem ani nawet nie kupiłem lodu więc nie będę mógł Wam opisać jak smakują. Na ciepło za to przeszedłem przez wszystkie wariacje. Zainteresowani? 1. Puchero Rwanda Cyato Kraj: Rwanda Metoda obróbki: myta Odmiana botaniczna: red bourbon Wysokość upraw: 1800-1950m n.p.m. Bardzo delikatna propozycja na letnie południa. Trochę trzeba było pokombinować, zanim nie doszedłem do właściwego smaku, ale udało się z niej w końcu wydobyć "to coś". Mocno jeżynowa, szczególnie w V60 ciekawie przeplatały się smaki lekkiej kwasowości i słodyczy dojrzałych w słońcu owoców. Żurawina z odrobiną limonki pojawiły się w kalicie, która naturalnie postarała się o wzmocnienie kwasowości. Bardzo żałuję, że zapomniałem zrobić (albo chociaż kupić...) lód, bo mogłaby wyjść dużo bardziej ciekawie na zimno niż w klasycznej wersji, szczególnie po

Najnowsze posty

Ziarna maja

Reisefieber. Strach żyje w nas.

Ziarna kwietnia

W mieście mistrali i... schodów

Ziarna marca

Primavera? Znaczy wiosna!

Dwie przemiany mango

Ziarna lutego

Ziarna stycznia

Kawowe BrukseLOVE