Ogórkowa inaczej
Dziś inspiracja ogórkami, ale zupa wcale nie taka zwyczajna ogórkowa. Wersja kremowa i, można powiedzieć, bardziej jesienna.
KREM Z ZIELONEGO OGÓRKA
- 2 duże zielone ogórki
- pół pęczka rzodkiewki
- pół pęczka kopru
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- cebula dymka
- ząbek czosnku
- sól i pieprz
W zasadzie nie ma tutaj zbyt dużej filozofii przygotowania. Wszystko trzeba zmiksować w mikserze (lub zblendować ręcznie w garnku). Jeśli zupa jest zbyt gęsta, możesz dolać wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem. Jeśli jest ciepły dzień i chcesz się ochłodzić, możesz zjeść na zimno. A jeśli jest zima - podgrzej. W obu wersjach, według mnie jest ok :)
A po obiedzie - latte z syropem piernikowym oprószona suszonymi płatkami róży.
Komentarze
Prześlij komentarz
Zaciekawił Cię temat? Masz pytania? Zostaw po sobie ślad!