Ogórkowa inaczej

Dziś inspiracja ogórkami, ale zupa wcale nie taka zwyczajna ogórkowa. Wersja kremowa i, można powiedzieć, bardziej jesienna.

KREM Z ZIELONEGO OGÓRKA

  • 2 duże zielone ogórki
  • pół pęczka rzodkiewki
  • pół pęczka kopru
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • cebula dymka
  • ząbek czosnku
  • sól i pieprz
W zasadzie nie ma tutaj zbyt dużej filozofii przygotowania. Wszystko trzeba zmiksować w mikserze (lub zblendować ręcznie w garnku). Jeśli zupa jest zbyt gęsta, możesz dolać wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem. Jeśli jest ciepły dzień i chcesz się ochłodzić, możesz zjeść na zimno. A jeśli jest zima - podgrzej. W obu wersjach, według mnie jest ok :)


A po obiedzie - latte z syropem piernikowym oprószona suszonymi płatkami róży.


Komentarze

Popularne posty